Csend-élet

(javított változat)
Ülök egy padon, és csak vagyok. Elengedem magam, hadd legyek kicsit én is súlytalan.
Az arcomra mosoly szalad, amikor figyelem a fákon ugráló mókusokat. Nyugodt vagyok, szívem is lassan kényelmesen, de nagyot dobban. Mintha lelassult volna az idő. Örökké tudnék itt ülni és érezni ezt a csodát. Csend van, a nap lemenni készül, de még egy utolsót kacsint a házak fölött. A templom tornya hosszú árnyékot dob a meleg aszfaltra, és álmosan kapaszkodik fel egy ház oldalára. A színek melegséget árasztanak, szinte simogatják a szemem. Rég láttam a park gyepét ennyire zöldnek, ahol éppen göndör hajú lányok lustálkodnak egy pokrócon, csacsognak. Hangjukat felém hozza a szellő. Nem értem mit mondanak, de csilingel minden szavuk. Boldogok, időnként nagyokat kacagnak, és közben elpirulnak. A lányok mellett a fák árnyékában egy macska hűsöl kiterülve. A padomtól nem messze az eddig szigorú tekintetű Kodály szobor mintha megenyhült volna, már nem ráncolja a homlokát, egyenesen, elégedetten néz maga elé. Az utolsó napsugarak is odébb álltak, túl a horizonton. Szépen lassan besötétedett, kigyúltak a környék lámpáinak fényei. Más lett a táj.
Több az árnyék, kevesebb a fény. Még mindig azt a csodát érzem, amit eddig. Most lassabb, nyugodtabb és kissé hűvösebb lett. Az élénk színeket a szürke különböző árnyalatai helyettesítik. Mozdulatlan árnyékok szövik be a talajt fától-fáig, kis térképet rajzolva ezzel a talajra. A béke pokróca takarja most a parkot, melynek szélén, egy kis padon, ott ülök egymagam, arcomon mosollyal. A mosoly segít, hogy a kezdődő éjszakát ne lidérces, vad, rettegő rémálomnak lássam, hanem békés, csendes, nyugodt világnak. A mosoly mögül sokkal szebb az élet, mint a könnyek mögül. A könnyeken át elmosódik az élet szépsége, és nem látszik az a ragyogó szivárvány, ami ott van az orrunk előtt. Néha megéri leülni, egy sóhaj szárnyán szélnek ereszteni minden gondot, ami a lelkünkön ül, és élvezni az életet.
 
Szerző: prime  2008.04.15. 22:05 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szofesto.blog.hu/api/trackback/id/tr79427364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pearl 2008.04.16. 13:24:52

Mosolyogsz és a világ is visszamosolyog Rád. Ekkor átérzed azt a harmóniát, amit kevesen érezhetnek. Azok kiváltsága ez,akik értik és érzik az élet apró rezdüléseit, kellően bátrak és erősek ahhoz, hogy szeressenek és szeretve legyenek. Vigyázz az álmodra és válsd valóra, hogy aki a szemedbe néz, meglássa a fényt. A fényt,amire mindannyiunknak szüksége van.
süti beállítások módosítása