Február

 

A tél, megfogta fehér köpenyét, a vállára terítette és átlépett a horizont felett. De ne aggódj, jövőre újra jő. Igaz, hogy továbbállt de lába nyomán sáros gödrök keletkeztek. Elment, de még nem jutott messze, reggelenként ugyanis még végighúzza ujját finoman a föld felett és fagyosra karcolja a talajt. Ereje már fogyóban, mert a reggeli nap sugarai hamar felélesztik a hideg földet. Szürke felhői még maradtak, de már nem tartják rabságban a napot. A napsugarak, mint pici, meleg nyilacskák, úgy esnek a hűvös füvekre melyeket, hajnalban a dér rágcsál. Idén Február uraság egy nappal tovább marad, ilyenkor megenyhül és olykor fagyosan kék szeme helyett barnán csillogó kis lángokat hord. Komor arcán barátság, mögötte szeretetteljes mosoly ül, onnan várja a Márciussal érkező tavaszt. És Február, ha már egy nappal úgy is tovább marad, minden reggel megnézi a felkelő napot, és távoli szerelmére gondol. Ilyenkor hajnalban hallani, ahogy a hegyek ormára ül, és a pirkadatnak énekel.


Szerző: prime  2008.02.05. 19:15 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szofesto.blog.hu/api/trackback/id/tr42326758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pearl 2008.02.07. 09:18:53

A jégcsapok valóban elolvadtak,és már bizakodva tekinhetünk az égre, mert az enyhülés fuvallata újra és újra megsimogatja arcunkat. Az emberek szürke tekintete is talán melegséggel telik meg....lassan...lassan...
Minden telet mélyen elraktározunk az emlékezetünkben, hiszen a hóval együtt más is érkezik és az olvadással mindig elveszítünk valami fontosat. Sokszor nem tudjuk pontosan mit is, csak annyit tapasztalunk, hogy a szívünk ismét megtelt emlékekkel, mosollyal, könnyel...Február, hozd el a farsang vidámságát, az álarcok titokzatosságát és az enyhülés reményét!
süti beállítások módosítása